Waarom?

Waarom ik voor de Parti Socialiste kies? De PS?

Eigenlijk een logische keuze voor wie mij beter kent.

In ons systeem kan je enkel aan verkiezingen deelnemen door op een lijst te staan, een tijdelijke of vastere groep mensen die samen, liefst rond een programma, naar de kiezer trekken. Vooral bij gemeenteraadsverkiezingen schieten burgemeesters- en stadslijsten als paddestoelen uit de grond. Enig doel zitjes te verwerven om macht te hebben in de volgende gemeenteraad. Daar is niets mis mee natuurlijk. alleen vind ik dat lege en vaak zinloze constructies. 

Mijn keuze voor de Parti Socialiste is een positieve keuze, is kiezen voor een socialistische, progressieve maatschappij en voor een gemeenschappelijke actie om dit te realiseren. Mijn keuze voor de PS is kiezen voor de Stad Brussel zoals ze is, met alle positieve en negatieve kanten, met als doel die stad beter te maken voor iedereen die er gebruik van maakt, die er woont of werkt, tijdelijk of permanenter op bezoek komt. Het is een keuze om samen de schouders eronder te zetten en, belangrijk, met de neuzen in dezelfde richting.

Wie uitsluitend de Vlaamse media volgt zal deze keuze onbegrijpelijk vinden. Politiek is er steevast een pervers gebeuren. De socialisten zijn een verwerpelijke soort en al wie de stad bestuurt is als een soort misdadiger. enkel de Vlaamse mini-oppositie is te vertrouwen.

Ik kies ervoor om deze stad democratisch te besturen, waarbij één stem gewoon één stem is, door welke minderheid ze ook wordt uitgebracht. Een bestuur zonder quota omdat je nu toevallig Vlaams of wat dan ook zou zijn. Een bestuur zonder blokkeringsmechanismen. Een open, transparant en democratisch  bestuur, met daarin een enthousiaste gedreven ploeg socialisten die niet beschaamd zijn om ervoor uit te komen.

Een warme hechte ploeg kandidaten die het goed voorheeft met de stad en haar bewoners en gebruikers. Daarvoor kies ik. Links en solidair.